Een (t)huis om verliefd op te worden!

ARQ. is een nieuw woonconcept, powered by Blauwhoed en BetonBallon. Met behulp van een grote ballon realiseren we op eenvoudige, duurzame en economisch verantwoorde wijze prachtige gewelfde constructies. Door de ballon op locatie op te blazen, hier beton over te spuiten en na uitharding weer leeg te laten lopen, ontstaat er een bijzondere boogvorm waarin het heerlijk leven is.

Deze bijzondere werkwijze zorgt voor een grote besparing op materiaal, materieel en arbeid. Er worden tot circa 50% minder grondstoffen gebruikt en de CO2-uitstoot op de constructieve schil kan tot 60% worden gereduceerd.

 

“Organic forms, simply amazing” – Stan Uyland – directeur BetonBallon

 

Vrijheid

De bijzondere boogvorm geeft ARQ. een unieke uitstraling en bewoners ervaren een bijzondere woonbeleving met veel vrijheid. Vrijheid qua indeling van de woning of vrijstaand wonen. Maar ook door lagere lasten ‘vrij’ zijn en zijn ’vrij’ in denken.

Eigen

Mensen die kiezen voor ARQ. hebben een ‘eigen’ stijl. Ze wonen graag op zichzelf en brengen het liefst tijd door met hun gezin. De woningen van ARQ. bieden door hun excentrieke vorm, een eigen plek aan ieder gezinslid. De parabool is zo sterk, dat in huis geen draagmuren nodig zijn. Hierdoor creëren bewoners hun eigen optimale indeling.

Bewust

Bewoners kiezen bewust voor de andere woonbeleving van ARQ. Ze vinden het belangrijk om bewust om te gaan met materialen (duurzaamheid), maar ook de eigen middelen. De toekomstige bewoners leven gezond en zoeken methoden en woonvormen die daarbij passen (rond = gezond).

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates